Blog

In ons blog houden wij u regelmatig op de hoogte van onze laatste projecten en de ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Wilt u op de hoogte blijven van onze blogs, meld u dan aan via e-mail of like onze pagina op facebook.

Nieuwste blogs


Staande leeslamp op maat

Het eerste contact met de klant was voor een reparatie aan een staande lamp. Deze lamp was niet meer te repareren. Zij besloten om door ons 2 nieuwe lampen te laten maken. De staande lampen moesten aan een aantal eisen voldoen onder andere een goede leesfunctie. Samen hebben we de onderdelen in ons atelier bij elkaar gezocht. De finish, ook naar keuze, is mat zwart. Ze zijn zeer expressief geworden.
22/08/2018 
lees meer

Nieuwe data Glasfuse workshops tot December 2018

Schrijf je voor 13 Juli 2018 in voor een van onze glasfuse workshops en krijg 10% korting! In ons eigen atelier geven wij regelmatig workshops glasfusen voor beginners en gevorderden. Tijdens de workshop leert u technieken die u direct in de praktijk toepast. Aan het einde van de workshop heeft u een zelfgemaakt glaskunstwerk. Wilt u met uw bedrijf, team, afdeling, vrienden, familie, kinderen of anders creatief aan de slag onder onze begeleiding? Neem dan contact met ons op er kan een gepaste workshop en offerte worden gemaakt. Wij bieden de volgende workshops aan: Basisworkshop De diepte in Schilderen en fusen Kinderworkshop
06/06/2018 
lees meer

Je eigen foto op glas bestellen!

Wil je een eigen foto op glas laten maken? Dat kan dan nu! Doordat ik een opdracht heb om een logo op glas te drukken kan ik nu ook kleine formaten op korte termijn maken. Voor meer info en prijzen ga naar verhalendglas.nl mocht je willen bestellen mail mij dan snel de foto op ware grote 300 dpi. info@verhalendglas.nl
06/06/2018 
lees meer

Glas in lood paneel

Dit glas in lood paneel is een replica van een kerkraam. De eigenaar wilde graag licht achter het paneel hebben. Met licht komen de kleuren en de afbeelding pas echt tot leven. We moesten als het ware het daglicht nabootsen. Nu is er de mooie uitvinding: Led en in deze ideaal om subtiel het beoogde effect voor elkaar te krijgen. De Ledstrip is aan de binnenkant van de houtenlijst bevestigd. Om het licht mooi te laten verspreiden is er ook een mat paneel met enig afstand van het glas gemonteerd. De houtenlijst is in ons atelier op maat gemaakt.
01/06/2018 
lees meer

Expositie BeeKk Traverse gemeentehuis Bilthoven

Van 18 Mei tot 3 Juli wordt divers glas werk van Sascha Hacska geexposeert in de Traverse, gemeentehuis in Bilthoven. Een mooie expo. met diverse kunstenaar van BeeKk. Opening 18 mei 17.30 uur
09/05/2018 
lees meer

Kunstroute BeeKk 26 en 27 Mei 2018

Kunstroute BeeKk Dit jaar doen Jozé ten Have en Sascha Hacska weer mee aan de kunstroute BeeKk. Deze is op 26 en 27 Mei van 12.00 tot 17.00 uur. Er is divers werk te zien Schilderijen, Lichtobjecten , Glaskunst en glasobjecten. Tijdens de kunstroute exposeert Ineka Croon als gast bij ons in het atelier met mooie poetische schilderijen. De schilderijen van INEKA CROON gaan over mensen en over dat wat hen bezighoudt: liefde, verlies, vreugde en verdriet, eenzaamheid, de soms complexe verhouding tussen man en vrouw. Haar werk is expressief, krachtig en poëtisch, waarbij het vrije kleurgebruik opvalt. Het liefst werkt ze met acrylverf, laag over laag. Ze woont en werkt in Nieuwegein, is lid van Kunstkring BeeKk in De Bilt en exposeert regelmatig in binnen-en buitenland. Voor meer info.: Kunstkring BeeKk
09/05/2018 
lees meer

Collectie

We zijn druk bezig met het fotograferen van onze Jeu de Boules collectie. Iedereen helpt mee en ja ook de poes. Ondertussen zijn er al een aantal bijzonder mooie foto's. Allemaal gemaakt door "onze" fotograaf Marieke Wijntjes. We hopen binnenkort de hele collectie op de site te kunnen laten zien.
13/04/2018 
lees meer

Expositie SER de Haag

Van 26 februari t/m 13 april 2018 kunt u in het SER-gebouw de expositie ‘Kunst voor kunst’ zien, van Jozé ten Have en Sascha Hackska. Graag nodigen wij u uit voor de vernissage van onze expositie in het SER gebouw Den Haag. Te zien zijn schilderijen van Jozé ten Have en divers glaswerk van Sascha Hacska We zien u graag op donderdag 22 maart. Aanvang 16.00 tot 17.00 uur Voor meer info. Zie SER
08/03/2018 
lees meer

Reparatie kristallen kroonluchter

Bij het repareren van een kristallen kroonluchter, notabene van de burgemeester himself, ontbreken er altijd de nodige kristallen. Hoe fijn is het dan dat we bakjes vol met hangertjes in allerlei vormen en maten hebben. Vooral als je weet dat een kristal bijna nooit die vorm of kwaliteit heeft die je eigenlijk zoekt. Dan zijn die prachtige schitterende stukjes glas een uitkomst! Bling bling is het motto en ja dat is fascinerend.
23/02/2018 
lees meer

En de winnaar is………………….

Voor Innovation for Health zijn we gevraagd om een award te ontwerpen. Het werd een hoofd met daarin een lichtje, een helder idee als het ware. Een jonge creatieve wetenschapper mocht deze prijs in ontvangst nemen en hopelijk was zij net zo enthousiast als de opdrachtgever. “En vooral ook: bedankt jullie allemaal voor de heeeeeeeel mooie award! We zijn hier bij Genmab onder de indruk van resultaat, en ik schat in dat degene die de award gaat krijgen er ook heel blij mee zal zijn.”
14/02/2018 
lees meer

Uitnodiging onthulling Glastableau zaterdag 17 februari

Het initiatief voor het maken van het tableau is genomen door de Galerie Ruimte voor Kunst in de Dorpsstraat. De makers van het tableau zijn Sascha Hacska en Hans Kars, Verhalendglas.nl. Het glastableau heeft het verkeer en vervoer in Het Oude Dorp als thema. Het gaat over het verkeer en vervoer in het verleden. Voor dit thema is gekozen gelet op de betekenis hiervan voor Het Oude Dorp door de eeuwen heen. Met het glastableau willen we de historische dynamiek in de ruimte van Het Oude Dorp aan de hand van het thema verkeer en vervoer duidelijk maken. Het maken van het glastableau is financieel mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente De Bilt en de bedrijven BonbonMargo, Beixo, hotel restaurant Van der Valk, Amis, De Biltse Barbier, Gelato Burano, Kunst & Licht & Glas, Kars Basic, De Weergever en J.G. Beeldhouwwerk. Het tableau hangt bij de ingang van Kunst en Licht op Dorpsstraat 59. De financiering is nog niet helemaal rond. Wilt u hiervoor een donatie doen? Neem dan contact op met Ruimte voor Kunst; info@ruimtevoorkunst.com. Of maak een gewenst bedrag over naar NL61RABO0102179921 onder vermelding “Bijdrage kosten realisatie Glastableau Het oude Dorp”
08/02/2018 
lees meer

Falling paper hanglamp

Speciaal op maat gemaakt, tja het is onze specialiteit, maar dit is weer eens echt gelukt. De klant zag een kleine versie van een led balk met 2 panelen met het Falling paper glas in onze etalage hangen. De maten van de glaspanelen moesten aangepast worden naar een lengte van 120 cm en hoogte of breedte van 14 cm. Er zijn een aantal 1 Watt powerled's in het armatuur gezet voor indirect licht naar boven en werklicht op het aanrecht. De lamp is dimbaar. de glazen panelen zijn met de glanzende zijde naar buiten gemonteerd. Dit zorgt voor een reflectie van het licht dat van buiten komt. Stralend overdag en stralend 's avonds.
31/01/2018 
lees meer

Kerstversiering en kado's

Het is weer zover, we hebben weer een etalage vol met unieke kersthangers en kerst cadeautjes. Lees verder voor meer informatie.
07/12/2017 
lees meer

Raampaneel geplaatst.

Vandaag is dit prachtige raampaneel geplaatst. Het is altijd zo fijn om te zien als na plaatsing je het gevoel krijgt alsof het altijd daar heft gehangen.
01/12/2017 
lees meer

Fototegel in glas

Een foto gebrand in glas krijgt beeldend een extra dimensie doordat glas transparant kan zijn of juist niet. Glasfoto’s in glas zijn een duurzame en unieke manier een foto voor altijd vast te leggen. Een foto in glas is kleurvast en waterbestendig. Op deze mannier kun je een bijzondere foto, dierbare of gebeurtenis vastleggen. Je kunt denken aan huwelijk, geboorte, herinnering etc. Wil je met kerst of sinterklaas een origineel cadeau geven? Stuur je foto dan voor 1 december op. Voor meer informatie ga naar verhalendglas.nl
14/11/2017 
lees meer

Lichtobject met led en transparante druppels

Het is elke keer weer een spannend moment....... De klant komt en wil iets n.a.v. lichtobjecten en lampen die we in onze showroom hebben.Zij zagen de transparante druppels en de led armaturen met lenzen.
08/11/2017 
lees meer

Expositie oven gevormd glas

Wij doen dit jaar ook mee met de expositie Ovengevormd Glas 2017 met een buitenkunstwerk in het museum Joure. Het is een gezamelijk kunstwerk van Hans Kars, Sascha Hacska, Joze ten Have en Marieke Wijntjes en is een project van Verhalendglas. Expositie is op 3, 4 en 5 november 2017. Ons werk zal nog 2 a 3 maanden te zien zijn. Locaties: Museum Joure Geelgieterstraat 1 8501 CA Joure www.museumjoure.nl GalerieF Slachtedyk 24A 8501 ZA Joure www.fransjeversloot.nl Galerie Reinaerde Bredyk 1 8525 EP Langweer www.galerielangwar.nl Voor meer info. ga naar Ovengevormdglas
24/10/2017 
lees meer

Opening Excellent fair, Ahoy Rotterdam

De laatste dagen hebben we hard gewerkt om onze stand op de Excellent beurs in Rotterdam op te bouwen en in te richten. Het is gelukt en al zeggen we het zelf, het is prachtig geworden! Graag nodigen wij u nog een keer uit om ons te komen bezoeken. U kunt een gratis entree kaart ontvangen voor een van de drie dagen. Wij staan op de beurs met o.a. onze nieuwste collectie JEU DES BOULES. Natuurlijk hangen er ook weer twee grote lichtobjecten. Deze lichtobjecten waren op de Excellent woonbeurs in Eindhoven te zien afgelopen voorjaar. Maak gebruik van onze speciale BEURSKORTING. Bij aankoop van een van de beurs-modellen krijgt u 10 % korting op het aankoop bedrag. Kijk voor meer foto’s op: excellent magazine Voor meer informatie over deze woonbeurs, ga naar: excellent beurs.
14/09/2017 
lees meer

New Glass Fusing Workshops January 2018

Schrijf je voor 7 Oktober in voor een van onze glasfuse workshops en krijg 10% korting! In ons eigen atelier geven wij regelmatig workshops glasfusen voor beginners en gevorderden. Tijdens de workshop leert u technieken die u direct in de praktijk toepast. Aan het einde van de workshop heeft u een zelfgemaakt glaskunstwerk. Wilt u met uw bedrijf, team, afdeling, vrienden, familie, kinderen of anders creatief aan de slag onder onze begeleiding? Neem dan contact met ons op er kan een gepaste workshop en offerte worden gemaakt. Wij bieden de volgende workshops aan: Basisworkshop De diepte in Schilderen en fusen Sandcasting Kinderworkshop
14/09/2017 
lees meer

Excellent living fair 15 to 17 September

Ons team van Kunst & Licht en & Glas ( Jozé ten Have, Jorg van der Plank, Igor Fischl en Sascha Hacska) staan dit jaar voor het eerst op de Excellent woonbeurs in Rotterdam. Wij staan klaar om u alle informatie en de werkwijze van ons bedrijf aan u te vertellen. Aan de hand van de nieuwe collectie: Jeu des Boules en twee grootse lichtobjecten laten we zien wat de mogelijkheden zijn. Maatwerk en handwerk. Een lichtobject of kroonluchter kan groter of kleiner. Net iets anders en aangepast op uw interieur, wens en functie. Wij als team zien het als een uitdaging om elk denkbaar ontwerp of idee te realiseren. ‘De constante wisselwerking tussen creatie, ontwerp en technische oplossingen en de uiteindelijke realisatie; die maken de verlichting van Kunst & Licht & Glas uniek en vernieuwend.’
21/08/2017 
lees meer

Jeu de boules

Het ontwerp voor de jeu des boules is een lange weg geweest. Al jaren lang ligt er tussen mijn schetsen een ontwerp voor dit model. Soms is er een mogelijkheid om een omwerp te realiseren. Bijvoorbeeld in 2008 is dit schetsontwerp omgezet in een wandlamp voor een particuliere klant. De bollen waren enigszins verschillend , maar van dezelfde kleur. Dat maakt het ontwerp juist zo spannend. Deze wandlamp moest een elektriciteit snoer afdekken en hoog opgehangen worden. Diende als up light en als leeslamp. Nu jaren later is dan eindelijk onze Jeu de boules collectie in werking. De bollen zijn nog steeds allemaal ongeveer hetzelfde. Dezelfde kleur in wit, donker rood en amber, maar ze zijn ook altijd nog een beetje verschillend. Met sommige van onze klanten bedenken we nieuwe modellen of nieuwe composities. Boven een 4 meter lange tafel, hangen 4 verspringende armaturen in RVS met 2 amber kleurige bollen. De monumentale ruimte wordt gevuld met fraaie en functionele verlichting.
20/06/2017 
lees meer

JUBILEE GIFT

Weer een mooi jubileum geschenk afgeleverd. De firma ROMAL bestaat 85 jaar en wij mochten dit object voor hun maken. Een strak en minimalistische weergave van hun produten met fototransfers op glas.
05/06/2017 
lees meer

POETRY AND STORY IN GLASS EXHIBITION

Kort maar krachtig, een week lang is de expositie "Poëzie en verhaal in glas" te zien. Graag nodigen wij jullie uit om te komen kijken. 16 t/m 21 Mei 12.00 tot 18.00 uur.
08/05/2017 
lees meer

Glass bar for juwels

In opdracht van het reclamebureau Plug uit België hebben we een zeer esthetisch en glamorous opstelling gemaakt voor de juwelen van het merk Beheyt. De juwelen van Beheyt zijn te zien op de wereldbeurs Baselworld. Op deze beurs vind je ieder voorjaar alle topmerken van horloges en juwelen wereldwijd. Plug ontwierp een zeer stijlvolle stand voor Beheyt Luxe en aan ons de vraag of wij glazen stolpen konden leveren.
20/03/2017 
lees meer

Slow magazine

In het tijdschrift Slow Magazine schrijft Zanni Louise Arnot over ons bedrijf. Geweldig Zanni!De fantastische foto's zijn van Marieke Wijntjes.
26/10/2016 
lees meer

ART & CRAFTSMANSHIP

Kunst en Licht en Glas combines art and modern design with years of experience and craftsmanship. For us, no request is too crazy and no project is too large or too small. We always like a challenge! First and foremost, we want to know what you want, so we can work together to achieve the desired result. Please call us or drop into our showroom in De Bilt at any time to discuss your project.

 

Dorpsstraat 59
3732 HH De Bilt
Nederland

Werkplaats/showroom:
Tel.: +31 (0)30 2201266
Mob.: +31 (0)6 40222416
Mob: +31 (0)6 26484574
E-mail: info@kunst-en-licht.nl

Contactformulier Kunst & Licht & Glas

Met vragen kunt u ons bellen op +31 (0)30 2201266 of mailen naar info@kunstenlicht.nl
Of vul onderstaand contactformulier in, dan nemen wij spoedig contact met u opVelden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.