Blog

In ons blog houden wij u regelmatig op de hoogte van onze laatste projecten en de ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Wilt u op de hoogte blijven van onze blogs, meld u dan aan via e-mail of like onze pagina op facebook.

Nieuwste blogs


Opening Excellent woonbeurs, Ahoy Rotterdam

De laatste dagen hebben we hard gewerkt om onze stand op de Excellent beurs in Rotterdam op te bouwen en in te richten. Het is gelukt en al zeggen we het zelf, het is prachtig geworden! Graag nodigen wij u nog een keer uit om ons te komen bezoeken. U kunt een gratis entree kaart ontvangen voor een van de drie dagen. Wij staan op de beurs met o.a. onze nieuwste collectie JEU DES BOULES. Natuurlijk hangen er ook weer twee grote lichtobjecten. Deze lichtobjecten waren op de Excellent woonbeurs in Eindhoven te zien afgelopen voorjaar. Maak gebruik van onze speciale BEURSKORTING. Bij aankoop van een van de beurs-modellen krijgt u 10 % korting op het aankoop bedrag. Kijk voor meer foto’s op: excellent magazine Voor meer informatie over deze woonbeurs, ga naar: excellent beurs.
14/09/2017 
lees meer

Nieuwe data Glasfuse workshops t/m Januari 2018.

Schrijf je voor 7 Oktober in voor een van onze glasfuse workshops en krijg 10% korting! In ons eigen atelier geven wij regelmatig workshops glasfusen voor beginners en gevorderden. Tijdens de workshop leert u technieken die u direct in de praktijk toepast. Aan het einde van de workshop heeft u een zelfgemaakt glaskunstwerk. Wilt u met uw bedrijf, team, afdeling, vrienden, familie, kinderen of anders creatief aan de slag onder onze begeleiding? Neem dan contact met ons op er kan een gepaste workshop en offerte worden gemaakt. Wij bieden de volgende workshops aan: Basisworkshop De diepte in Schilderen en fusen Sandcasting Kinderworkshop
14/09/2017 
lees meer

Excellent woonbeurs 15 t/m 17 september

Ons team van Kunst & Licht en & Glas ( Jozé ten Have, Jorg van der Plank, Igor Fischl en Sascha Hacska) staan dit jaar voor het eerst op de Excellent woonbeurs in Rotterdam. Wij staan klaar om u alle informatie en de werkwijze van ons bedrijf aan u te vertellen. Aan de hand van de nieuwe collectie: Jeu des Boules en twee grootse lichtobjecten laten we zien wat de mogelijkheden zijn. Maatwerk en handwerk. Een lichtobject of kroonluchter kan groter of kleiner. Net iets anders en aangepast op uw interieur, wens en functie. Wij als team zien het als een uitdaging om elk denkbaar ontwerp of idee te realiseren. ‘De constante wisselwerking tussen creatie, ontwerp en technische oplossingen en de uiteindelijke realisatie; die maken de verlichting van Kunst & Licht & Glas uniek en vernieuwend.’
21/08/2017 
lees meer

Jeu des boules

Het ontwerp voor de jeu des boules is een lange weg geweest. Al jaren lang ligt er tussen mijn schetsen een ontwerp voor dit model. Soms is er een mogelijkheid om een omwerp te realiseren. Bijvoorbeeld in 2008 is dit schetsontwerp omgezet in een wandlamp voor een particuliere klant. De bollen waren enigszins verschillend , maar van dezelfde kleur. Dat maakt het ontwerp juist zo spannend. Deze wandlamp moest een elektriciteit snoer afdekken en hoog opgehangen worden. Diende als up light en als leeslamp. Nu jaren later is dan eindelijk onze Jeu de boules collectie in werking. De bollen zijn nog steeds allemaal ongeveer hetzelfde. Dezelfde kleur in wit, donker rood en amber, maar ze zijn ook altijd nog een beetje verschillend. Met sommige van onze klanten bedenken we nieuwe modellen of nieuwe composities. Boven een 4 meter lange tafel, hangen 4 verspringende armaturen in RVS met 2 amber kleurige bollen. De monumentale ruimte wordt gevuld met fraaie en functionele verlichting.
20/06/2017 
lees meer

Jubileum geschenk

Weer een mooi jubileum geschenk afgeleverd. De firma ROMAL bestaat 85 jaar en wij mochten dit object voor hun maken. Een strak en minimalistische weergave van hun produten met fototransfers op glas.
05/06/2017 
lees meer

Expositie Poëzie en verhaal in Glas

Kort maar krachtig, een week lang is de expositie "Poëzie en verhaal in glas" te zien. Graag nodigen wij jullie uit om te komen kijken. 16 t/m 21 Mei 12.00 tot 18.00 uur.
08/05/2017 
lees meer

Glazen stolpen met licht.

In opdracht van het reclamebureau Plug uit België hebben we een zeer esthetisch en glamorous opstelling gemaakt voor de juwelen van het merk Beheyt. De juwelen van Beheyt zijn te zien op de wereldbeurs Baselworld. Op deze beurs vind je ieder voorjaar alle topmerken van horloges en juwelen wereldwijd. Plug ontwierp een zeer stijlvolle stand voor Beheyt Luxe en aan ons de vraag of wij glazen stolpen konden leveren.
20/03/2017 
lees meer

Slowmagazine

In het tijdschrift Slow Magazine schrijft Zanni Louise Arnot over ons bedrijf. Geweldig Zanni!De fantastische foto's zijn van Marieke Wijntjes.
26/10/2016 
lees meer

Artikel geschreven in 2008

Jozé ten Have: ‘Alles wat je doet moet bezield zijn’
23/05/2016 
lees meer

Nieuwe oogst

Dit is onze nieuwe oogst!!! het lijken vruchten en ze zijn allemaal zonder mal geblazen. We zijn er zo enthousiast van geworden , dat ze nu op tafel liggen te zijn. Natuurlijk gaan we er nog iets mee doen. Hanglampen, wandlampen, staande lampen, enz. enz. Er zijn genoeg ideeën, maar eerst genieten van de pure vorm.
20/05/2016 
lees meer

Feestelijke opening

Kunst & Licht wordt Kunst & Licht & Glas!
12/04/2016 
lees meer

Kunst en vakmanschap

Kunst & Licht & Glas combineert kunst en modern design met jarenlange ervaring en ambachtelijk vakmanschap. Voor ons is geen vraag te gek en geen project te groot of te klein, maar juist altijd een uitdaging! Persoonlijke wensen staan bij ons voorop, om samen met de klant tot het gewenste eindresultaat te komen. Neem daarom altijd vrijblijvend contact op of kom eens langs in onze showroom in De Bilt.

Dorpsstraat 59
3732 HH De Bilt
Nederland

Werkplaats/showroom:
Tel.: +31 (0)30 2201266
Mob.: +31 (0)6 40222416
Mob: +31 (0)6 26484574
E-mail: info@kunst-en-licht.nl

Contactformulier Kunst & Licht & Glas

Met vragen kunt u ons bellen op +31 (0)30 2201266 of mailen naar info@kunstenlicht.nl
Of vul onderstaand contactformulier in, dan nemen wij spoedig contact met u opVelden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.