Wandlamp met gefused glas.

10/10/2019 17:07

Glasfusen en verlichting.
Niet voor niets staat er achter kunst en licht het woordje glas. Naast de geblazen glazen maken we gebruik van gefused glas. Glasfusing is een techniek waarbij op hoge temperatuur glas vervormd, en aan elkaar gesmolten wordt. Hiervan worden objecten zoals schalen, panelen maar ook diverse glazen onderdelen voor onze lampen gemaakt.
 

Onze specialist in glasfusen is Sascha Hacska. Ze maakte onder andere meters grote glazen takken die een onderdeel vormden van een lichtobject in Villa Sluysoort.

Voor onze lampencollectie Glacier versmelten we vier centimeter dikke glasstukken. Door middel van led techniek schijnt het licht in het glas en laat fijne structuren zoals luchtbelletjes oplichten. Het resultaat is een fascinerend magisch effect dat associeert met ijs.

Ook maken we plafonnière schalen in verschillende maten en (de weglaten) kleurencombinaties waarbij oneindig gevarieerd kan worden. De keuze voor kleur, vorm en structuur kunt u bepalen aan de hand van samples die u in onze showroom kunt bekijken.

Bij een recent project was de vraag een wandlamp te ontwerpen die veel licht naar boven en beneden moest geven. Het uiteindelijke product is eenvoudig van vorm, functioneel en past als een sieraad in de ruimte.

Kunst en vakmanschap

Kunst & Licht & Glas combineert kunst en modern design met jarenlange ervaring en ambachtelijk vakmanschap. Voor ons is geen vraag te gek en geen project te groot of te klein, maar juist altijd een uitdaging! Persoonlijke wensen staan bij ons voorop, om samen met de klant tot het gewenste eindresultaat te komen. Neem daarom altijd vrijblijvend contact op of kom eens langs in onze showroom in De Bilt.

Dorpsstraat 59
3732 HH De Bilt
Nederland

Werkplaats/showroom:
Tel.: +31 (0)30 2201266
Mob.: +31 (0)6 40222416
Mob: +31 (0)6 26484574
E-mail: info@kunst-en-licht.nl

Contactformulier Kunst & Licht & Glas

Met vragen kunt u ons bellen op +31 (0)30 2201266 of mailen naar info@kunstenlicht.nl
Of vul onderstaand contactformulier in, dan nemen wij spoedig contact met u opVelden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.