Ons bedrijf

Wij zijn Jorg van der Plank, Igor Fischl, Sascha Hacska en Jozé ten Have. Wij werken al jaren als klein team voor Kunst & Licht & Glas.
Wij staan voor een handgemaakt, uniek,eerlijk product waar de sporen van het maakproces nog in zichtbaar zijn. Wij komen de klant tegemoet in hun verlangen naar een meer humane en kleinschaliger wereld. Naar de vertrouwde en veilige leefomgeving van vroeger, die vooral door de "anonieme" massa-industrie en de globalisering verloren lijkt te zijn gegaan.

In ons atelier en showroom in De Bilt werken wij samen om een gekozen lichtontwerp optimaal om te zetten naar een uniek en prachtig afgewerkt eindproduct voor de opdrachtgever. Wij werken ook thematisch waarbij we vanuit een ontwerp een kleine serie exemplaren bouwen die onderling toch weer allemaal verschillen. Naast onze unieke lampen maken we ook replica’s zoals de 3,5 meter lange lamp uit de Amsterdamse School uit 1920.

Jozé ten Have, beeldend kunstenaar

Gestudeerd aan de academie St. Joost te Breda, richting monumentaal /schilderen.
Vanuit haar schilders achtergrond is zij begonnen met het ontwerpen en produceren van verlichting armaturen. De eerste jaren lag het accent vooral op het ontwerpen van collecties. Het accent binnen het bedrijf is de laatste jaren verschoven naar projectmatige verlichting en verlichting op maat. Het beeldend vermogen van Jozé ten Have wordt ingezet om diverse projecten te ontwerpen en realiseren. “Licht is niet alleen functioneel, maar heeft ook een beeldend en esthetisch belang.”

Jorg van der Plank, productie en realisatie

Jorg is verantwoordelijk voor de praktische omzetting en de technische uitvoering van de verlichting ontwerpen. In de loop van de jaren heeft hij een grote know how opgebouwd op het gebied van metaal- glasbewerking  en elektronica. Door de grote verscheidenheid aan werkzaamheden en het gebruik van veel verschillende materialen, geeft hij het bedrijf de mogelijkheid om steeds ruimer te kunnen ontwerpen. Technieken zoals lassen, solderen, polijsten, walsen worden veel toegepast. Daarnaast beschikt hij over een ruime kennis van diverse verlichtingstechnieken.

Sascha Hackska, beeldend kunstenaar

Afgestudeerd aan de Hogeschool voor de kunsten te Utrecht, richting grafiek in 1997.
Haar werkzaamheden binnen het bedrijf Kunst & Licht richten zich vooral op het glasfusen. Ze maakt divers glas voor lichtarmaturen, schalen, glaskunst en glaspanelen voor deuren en ramen. Daarnaast geeft ze verschillende glasfuse workshops voor volwassenen en kinderen. Ook heeft zij een aantal kunstprojecten gerealiseerd, zoals doeken en prints op de gevel en het raam van het Polderhuis, Woonmall Alexandrium III in Capellle aan de IJssel.

Igor Fischl, grafisch vormgever

Als grafisch vormgever zet Igor Jozé haar ontwerpen om zodat deze geproduceerd kunnen worden. Igor werkt samen met jorg en is verantwoordelijk voor de praktische omzetting en de technische uitvoering van de verlichting ontwerpen.

Fotografie, www.mariekewijntjes.com

 

Afbeeldingen

Kunst en vakmanschap

Kunst & Licht & Glas combineert kunst en modern design met jarenlange ervaring en ambachtelijk vakmanschap. Voor ons is geen vraag te gek en geen project te groot of te klein, maar juist altijd een uitdaging! Persoonlijke wensen staan bij ons voorop, om samen met de klant tot het gewenste eindresultaat te komen. Neem daarom altijd vrijblijvend contact op of kom eens langs in onze showroom in De Bilt.

Dorpsstraat 59
3732 HH De Bilt
Nederland

Werkplaats/showroom:
Tel.: +31 (0)30 2201266
Mob.: +31 (0)6 40222416
Mob: +31 (0)6 26484574
E-mail: info@kunst-en-licht.nl

Contactformulier Kunst & Licht & Glas

Met vragen kunt u ons bellen op +31 (0)30 2201266 of mailen naar info@kunstenlicht.nl
Of vul onderstaand contactformulier in, dan nemen wij spoedig contact met u opVelden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.