Lichtadvies

05/06/2019 17:01

De laatste decennia is er veel veranderd op het gebied van lichttechniek, van gloeilamp naar halogeen naar spaarlamp en op het moment is bijna iedere verkochte lamp in het huishouden een ledlamp.
We hebben het allemaal meegemaakt. Een prachtige uitvinding led, maar toen deze lichttechniek op de markt kwam duurde het nog een hele tijd om een geschikte lamp te vinden voor in de huiskamer.
De eisen die we aan sfeer en functioneel licht stellen zijn erg belangrijk voor onze leefomgeving.
De kleur van het licht is sfeerbepalend, toen de eerste led lampen op de markt kwamen was het licht vaak erg koud en sprak men van blauw licht. Later werd het licht wel warmer maar was de kwaliteit van de kleurweergave slecht, waardoor je toch het gevoel kreeg dat het licht bijvoorbeeld paarsig of groenig was.
Vaak worden wij gevraagd of er in onze armaturen ledlampen kunnen aangezien de gloei- en halogeenlampen binnen enkele jaren uit de handel gaan. Het antwoord is dan uiteraard ‘ja’. Daarna komt de vraag of deze lampen dan genoeg en mooi licht geven om bij te kunnen lezen en of ze dimbaar zijn om bijvoorbeeld gezellig na te tafelen Een hoop wensen dus, die niet altijd makkelijk in te willigen zijn
Ondertussen kunnen wij vanuit onze praktijkervaring de klant adviseren in de keuze van de juiste lamp die voldoet aan hun eisen.
Veel modernere led lampen variëren ook van kleurtemperatuur naarmate je het licht dimt, hiermee wordt in feite de gloeilamp nagebootst. Wanneer je een gloeilamp voluit laat branden geeft hij een witter licht, en als je hem dimt wordt het meer oranje.
Wij kunnen een goed advies geven over de lichtbron met de mogelijkheid om te dimmen, wanneer u wilt kunnen we op bestaande contactdozen een nieuwe led dimmer installeren. Per type lamp moet er altijd weer gekeken worden wat de meest geschikte dimmer is.
In enkele gevallen is het nodig dat er werkelijk iets moet worden aangepast aan de lamp om het mogelijk te maken de oude verlichting te vervangen voor led.

 

Kunst en vakmanschap

Kunst & Licht & Glas combineert kunst en modern design met jarenlange ervaring en ambachtelijk vakmanschap. Voor ons is geen vraag te gek en geen project te groot of te klein, maar juist altijd een uitdaging! Persoonlijke wensen staan bij ons voorop, om samen met de klant tot het gewenste eindresultaat te komen. Neem daarom altijd vrijblijvend contact op of kom eens langs in onze showroom in De Bilt.

Dorpsstraat 59
3732 HH De Bilt
Nederland

Werkplaats/showroom:
Tel.: +31 (0)30 2201266
Mob.: +31 (0)6 40222416
Mob: +31 (0)6 26484574
E-mail: info@kunst-en-licht.nl

Contactformulier Kunst & Licht & Glas

Met vragen kunt u ons bellen op +31 (0)30 2201266 of mailen naar info@kunstenlicht.nl
Of vul onderstaand contactformulier in, dan nemen wij spoedig contact met u op







Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.