“ Diverse lampen waaronder een lamp voor trapgat. “

08/11/2023 14:52

“ Diverse lampen waaronder een lamp voor trapgat. “

Deze aanvraag kregen wij nu ongeveer een jaar geleden en door deze aanvraag ontstond er een opdracht met veel technische en creatieve uitdagingen.

Gelukkig ontmoeten wij als Kunst en Licht, altijd weer mensen die houden van een uitdaging en mensen die er van houden om van ieder stuk in hun interieur een bijzonder object te maken.
Bij deze klant zagen we de met zorg gekozen meubels, de bijzondere houten vloer, de open haard en nu was de aandacht gericht op een passende verlichting.
Al snel ontstond er een gesprek over een aantal mogelijke ontwerpen, passend bij de vloer en functioneel en sfeervol aanlichten van de tafel en het kookeiland.

Wij hebben een ontwerp gemaakt voor twee grote takken met druppels, een boven de eettafel en een boven het kookeiland. De vorm van de takken sloot mooi aan op het patroon van de eikenhouten vloer. Dit patroon is organisch gevormd, doordat de stam van de eiken in organische vormen opgesneden en in elkaar gepuzzeld werden. Een fraai staaltje van vakmanschap echt heel bijzonder.
De plafonnières met gefused glas in de halletjes waren zeer passend. Wat overbleef was de vraag: een lamp in het trapgat.

Het trapgat, een zeer smalle ruimte 90 cm x 60 cm en een hoge ruimte 10 meter met veel elementen, zoals zwart staal, een eikenhouten trap en op de beneden vloer een sterpatroon van verschillende houtsoorten gelegd . Deze ster moest vanuit de lamp aangelicht worden.
De totale lengte van de lamp hebben we op 7,5 meter gezet en een optie gemaakt van 3 ontwerpen.

Bij alle 3 de ontwerpen voor het lichtobject,  zijn we uitgegaan van een stalen koker 35 x 35 mm. De koker is zwart gepoedercoated. De keuze van de klant viel op het ontwerp van een glazen lens met een 1 Watt powerled. Een prachtig resultaat en door z’n eenvoud een sieraad in het trapgat. Het trapgat wordt uitgelicht door  13 Led’s en de onderkant van de koker eindigt in een lens met 1 Led, om de ster op de vloer aan te lichten. De lamp is dimbaar om ook een zacht lichteffect te creëren. Het rode stoffen snoer is een vrolijk accent dat zich herhaalt in de panelen van de glazen deur

Kunst en vakmanschap

Kunst & Licht & Glas combineert kunst en modern design met jarenlange ervaring en ambachtelijk vakmanschap. Voor ons is geen vraag te gek en geen project te groot of te klein, maar juist altijd een uitdaging! Persoonlijke wensen staan bij ons voorop, om samen met de klant tot het gewenste eindresultaat te komen. Neem daarom altijd vrijblijvend contact op of kom eens langs in onze showroom in De Bilt.

Dorpsstraat 59
3732 HH De Bilt
Nederland

Werkplaats/showroom:
Tel.: +31 (0)30 2201266
Mob.: +31 (0)6 40222416
Mob: +31 (0)6 26484574
E-mail: info@kunst-en-licht.nl

Contactformulier Kunst & Licht & Glas

Met vragen kunt u ons bellen op +31 (0)30 2201266 of mailen naar info@kunstenlicht.nl
Of vul onderstaand contactformulier in, dan nemen wij spoedig contact met u opVelden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.