De beste wensen voor 2024

31/01/2024 13:57

En alweer zijn we een jaar verder. Ietwat aan de late kant maar uiteraard wensen we iedereen een voorspoedig 2024.


In het afgelopen jaar hebben we weer diverse mooie maatwerk projecten uitgevoerd.
Maar opvallend was de toenemende vraag naar reparatie en restauratie van diverse verlichtings armaturen

Ondertussen gaat het nu ook vaak om waardevolle antieke en vintage lampen, waar bij de reparatie van deze stukken, ons veelzijdig vakmanschap goed van pas komt.
 

Een van de projecten die er voor ons in het afgelopen jaar uitsprong was de reproductie van een oude kerk kroonluchter. We werden benaderd door een echtpaar die het origineel hadden zien hangen in een brocante zaak met kerkelijke artikelen. Maar helaas waren de afmetingen te groot voor hun huis in aanbouw. De vraag was simpel, kunnen jullie zo’n kroonluchter namaken, maar dan iets kleiner? Naar een diameter van 250 m. Dergelijke vragen krijgen we wel vaker, en meestal is het niet haalbaar of interessant, maar in dit geval ontstond er direct een enthousiast gevoel. Na de kroonluchter ( vanaf de foto) op schaal getekend te hebben en een aantal details te hebben aangepast kregen we de opdracht het uit te voeren.
De hele lamp is voornamelijk opgebouwd uit gewalste strip, gebogen buis en rond staf profiel.
Tientallen uren hebben gezeten in het met de hand bewerken van deze materialen, waarschijnlijk net zo als toen ruim honderd jaar geleden het oorspronkelijke model is gemaakt. Voor ons was de voldoening dan ook erg groot om al deze onderdelen samen te voegen tot deze fantastische lamp. En voor de opdrachtgevers is het “Het pronkstuk” in het nieuwe huis.

Wij waren ook heel blij met het resultaat en verheugen ons op een volgende uitdaging.
 

Kunst en vakmanschap

Kunst & Licht & Glas combineert kunst en modern design met jarenlange ervaring en ambachtelijk vakmanschap. Voor ons is geen vraag te gek en geen project te groot of te klein, maar juist altijd een uitdaging! Persoonlijke wensen staan bij ons voorop, om samen met de klant tot het gewenste eindresultaat te komen. Neem daarom altijd vrijblijvend contact op of kom eens langs in onze showroom in De Bilt.

Dorpsstraat 59
3732 HH De Bilt
Nederland

Werkplaats/showroom:
Tel.: +31 (0)30 2201266
Mob.: +31 (0)6 40222416
Mob: +31 (0)6 26484574
E-mail: info@kunst-en-licht.nl

Contactformulier Kunst & Licht & Glas

Met vragen kunt u ons bellen op +31 (0)30 2201266 of mailen naar info@kunstenlicht.nl
Of vul onderstaand contactformulier in, dan nemen wij spoedig contact met u opVelden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.